Schuifpui kapot

schuifpui kapot

Een schuifpui is een prachtige oplossing voor meer licht in uw huis en om de zomer in huis te halen. U zet de deuren open en de tuin en uw woning worden één geheel. Schuifpuien zijn er in veel verschillende stijlen en worden gemaakt van diverse materialen. Zo zijn er schuifpuien van aluminium, hout en kunststof.

Daarnaast vindt u ze ook in verschillende systemen. Zo zijn er schuifsystemen, railsystemen en verschillende schuifcombinaties. Bij de combinaties kunt u bijvoorbeeld kiezen voor dubbele puien of voor één schuifpui met één vast raam.

Materiaalsoorten

De voordelen van een kunststof schuifpui zijn vooral de goede isolatie en dat de pui weinig tot geen onderhoud nodig heeft. Ook zijn de stijlen waaruit u kunt kiezen onbeperkt. Een schuifpui van aluminium is dan weer sterker, heeft een uitstekende beveiliging tegen inbrekers en hele brede afmetingen zijn mogelijk met dit materiaal. Een pui van hout heeft een uitstekende isolatie en een prachtige uitstraling. Vooral mensen die voor zulke materialen vallen, zullen hier helemaal weg van zijn. Hout heeft echter wel meer onderhoud nodig dan de andere materialen. Schuifpuien kunnen daarnaast ook een keer kapotgaan.

Oorzaken

Schuifpuien kunnen op veel manieren kapotgaan. Is uw schuifpui kapot, maar heeft u geen idee wat de oorzaak is? Dan kunt u het beste de meest voorkomende oorzaken nalopen. Als eerste kan een pui na een lange tijd verouderen, waardoor er slijtage is opgetreden. Een ander ernstiger geval is bijvoorbeeld inbrekers die de pui hebben gesloopt om zo binnen te komen.

Een schuifpui bestaat uit drie onderdelen. De glazen, de rails met geleiders en het sluit- en hangwerk. Na enige tijd kan er een lek ontstaan in de beglazing. Als dit het geval is, zal de onderkant van uw schuifpui beslaan. De geleiders in de rails zorgen ervoor dat u de deuren heen en weer kunt schuiven. Deze rails kan echter wel verstopt raken, waardoor de deuren niet meer open en dicht kunnen. Als laatste kan het sluit- en hangwerk niet goed meer functioneren, als het op een of andere manier kapot is gegaan.

Oplossingen

Als uw schuifpui kapot is, is het verstandig om er een vakman naar te laten kijken. Het ligt aan de problemen hoe prijzig de reparaties zijn. De hele beglazing vervangen zal bijvoorbeeld duurder zijn dan het verhelpen van een lekkage. Experts kunnen aardig wat problemen oplossen bij een kapotte pui. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van de wieltjes, een lekkage verhelpen, de glazen of de lagers vervangen, de roosters schoonmaken en vernieuwen of bijvoorbeeld de beveiliging verbeteren.

Een specialist inschakelen

Als uw schuifpui kapot is kunt u in ieder geval het beste zo snel mogelijk een oplossing zoeken of een specialist inschakelen. Dit omdat er anders een vrije doorgang is naar uw huis en het daardoor helemaal niet veilig is. Schuifpui Expres helpt u graag indien uw schuifdeur kapot is of indien u op zoek bent naar een nieuwe schuifpui.

Comments closed