Enkel glas vervangen voor isolatieglas

enkel glas vervangen voor isolatieglas

In deze tijd kan een woonhuis niet meer zonder isolatieglas of dubbelglas. Het is een glasvariant, welke een betere isolatie verzorgt dan normaal enkel glas. Op dit moment is het de meest populaire glassoort, vandaar dat deze het meest wordt toegepast in kozijnen en dakkapellen. De reden hiervan is dat het relatief goedkoop in de aanschaf is. Daarnaast heeft het als belangrijk voordeel dat het helpt met het besparen op de stookkosten. Heeft uw woning nog steeds enkel glas? Dan is het voor uw comfort een goede keuze om dit te vervangen door isolatieglas.

Dubbele beglazing

Isolatieglas bestaat uit meerdere lagen glas, die door een afstandhouder uit elkaar wordt gehouden. Tussen de lagen glas bevindt zich een ruimte. In deze zogeheten spouw zit vaak lucht. In de duurdere soorten dubbelglas wordt deze ruimte ook vaak gevuld met edel gassen, zoals argon. Producenten die dubbel glas leveren maken gebruik van een HR-classificatie. HR staat voor Hoog Rendement. Binnen deze classificatie heeft u verschillende keuzes. Zo kunt u kiezen tussen HR, HR+ of HR++. Hoe meer plussen hoe beter het glas isoleert.

Voordelen van isolatieglas

Dubbelglas heeft een aantal voordelen. Zo heeft u minder last van tocht of luchtstromen als u in de buurt van een raam of deur zit met dubbele beglazing. Doordat dubbel glas een isolerende werking heeft, heeft u ook minder last van verkeersgeluiden. Isolerend glas is tevens sterker dan enkel glas. De hogere weerstand maakt het glas een stuk veiliger, brandwerend, inbraakveilig en voorkomt zo verwondingen. Daarnaast bespaart u ook aanzienlijk op uw stookkosten, omdat isolatieglas warmte vasthoudt. U houdt met isolatieglas de kou buiten en de warmte blijft beter binnen. De CV ketel hoeft de warmte die niet verloren gaat niet te compenseren. De ketel hoeft dus minder te stoken, waardoor u dus geld bespaart.

Prijzen

Isolerend glas is in verschillende soorten verkrijgbaar van blank tot gekleurd en van gehard tot gelaagd. De prijs voor isolatieglas varieert vaak tussen € 30 en €60 per m2. Hoe meer isolatie (HR, +, ++), hoe meer u betaalt per vierkante meter. U investering verdient u echter snel weer terug. Met isolatieglas kunt u namelijk jaarlijks honderden euro’s besparen. Een eengezinswoning bespaart met HR++ glas gemiddeld 600 m3 gas per jaar. Zo wordt er dan bijna €400 per jaar bespaard. U kunt online bij verschillende aanbieders eenvoudig berekenen hoeveel u kunt gaan besparen.

U-waarde en R-waarde

De mate waarin glas isoleert wordt uitgedrukt in een U-waarde (warmtedoorgangscoëfficiënt). Hoe lager het cijfer, hoe beter de isolatie en hoe meer u bespaart op uw stookkosten. De waarde Watt per m2 Kelvin geeft de hoeveelheid warmte aan die door het glas verloren gaat. Naast de U-waarde is bij dubbel glas ook de R-waarde (warmteweerstand) relevant. Deze geeft aan hoeveel warmte er door het glas heen kan gaan binnen een bepaalde tijd en op een bepaald oppervlak.

Lunzen glaszetter inschakelen

Bent u benieuwd naar een prijsopgave op maat? Bel dan gerust met het servicecenter van Lunzen, of vult u het contactformulier in op de website. Glaszetter Lunzen staat dag en nacht tot uw beschikking. Wel zo fijn in het geval van spoed.

Comments closed