Houten ramen vervangen voor pvc

houten ramen vervangen pvc

Houten ramen hebben voor sommige mensen een voorkeur, omdat ze in veel verschillende stijlen bestaan en u kunt ze altijd schilderen. Soms is het daarentegen beter om ze te vervangen voor pvc-ramen. Ramen van hout kunnen namelijk rotten en schimmelen, zijn vaak erg prijzig, de ruiten kunnen erg gemakkelijk klemmen en het kost u veel tijd om ze te onderhouden door de korte levensduur.

Kunststof ramen werden voor een lange tijd saai gevonden, maar tegenwoordig zijn deze ramen in oneindige kleuren en stijlen te vinden, waaronder ook een houtlook, die amper te onderscheiden is van echt hout. Ze zijn op dit moment erg populair in Nederland en dat komt ook vooral door de vele voordelen die deze ramen hebben.

De voordelen van pvc-ramen

Het grootste voordeel van pvc-ramen is dat u weinig tijd hoeft te steken in het onderhouden ervan. Je hoeft ze namelijk niet te schilderen en ze hebben een lange levensduur. Hierdoor is het materiaal ook milieuvriendelijk. Onder andere ook omdat u ze kunt recyclen. Als deze ramen zijn beschadigd, is het echter wel lastiger om te repareren dan hout.

 

Daarnaast is dit materiaal ook goedkoop. Door de populariteit van de laatste jaren zijn de prijzen erg gedaald. Verder zijn deze pvc-ramen erg mooi, want u kunt het verschil tussen echt hout bijna niet herkennen. Vooral met driedubbel glas zijn deze ramen ook warmte- en geluid isolerend, waardoor u zelfs energie kan besparen. Door het stevige materiaal zijn de ramen ook erg veilig en ze zijn verkrijgbaar in bijna iedere kleur en stijl.

Schoonmaak

Met weinig onderhoud wordt niet bedoelt dat u de ramen nooit hoeft schoon te maken. Het is verstandig om één keer in de maand met een doekje en wat water het materiaal schoon te maken. Kunststof is nog wel lichtgevoelig voor krassen, dus u kunt beter geen schuurspons- of papier gebruiken.

Prijzen

Het aanschaffen van een pvc-raam is al veel goedkoper dan een houten raam, maar de geringe onderhoud zorgt dus voor nog meer kostenbesparing in de toekomst. Waar komt de aanschafprijs van pvc-ramen eigenlijk vandaan? Het merk en het type raam bepaalt vooral het bedrag. Andere kenmerken die invloed hebben op de prijs zijn bijvoorbeeld: de scharnieren, de sloten, het type glas, het aantal draaiende delen, de ventilatieroosters en soms de kleur.

Vervangen

Het kan best prijzig worden om alle ramen van uw hele woning aan te passen. U kunt er dan voor kiezen om eerst een deel van uw huis te doen, maar alle ramen in één keer vervangen blijft het voordeligst. Als u ervoor kiest om permanent maar een deel van uw ramen te doen, dan kunt u het beste de ramen vervangen die vanaf de straat zichtbaar zijn, zodat het niet erg opvalt dat er maar een deel is gedaan. Houten ramen vervangen voor pvc-ramen is in ieder geval een hele goede investering. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? via C-T-B komt u in contact met ramen specialisten bij u in de buurt.

Comments closed