Meer wooncomfort met kunststof kozijnen

kunststof-kozijnen

Meer wooncomfort met kunststof kozijnen

Een natuurlijke dosis licht is erg belangrijk voor je gemoedstoestand. Je ramen zijn daarbij de belangrijkste factor. Slim dus om hier aandacht aan te besteden, want ze zijn er in verschillende soorten en maten. Zo zijn er systemen die je kunt draaien of kiepen, ramen die naar binnen vallen en klepramen die juist naar buiten vallen. Daarnaast zijn er allerlei mogelijkheden om je kunststof kozijnen te personaliseren naar eigen wens.

Zijn er verschillende kunststof kozijnen?

Jazeker! De bekendste profielen komen van het Duitse K-Vision dat diverse kunststof profielen heeft ontwikkeld die een hoogst uitstekende samenstelling, kwaliteit en betrouwbaarheid hebben. Zij ontwierpen vier verschillende kozijnen van klassiek tot modern.

  • De Cube –gebaseerd op een recht profiel en al jaren het meest gebruikt door de eigentijdse, unieke rechte vorm
  • De Trend –speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse markt met de uitstraling van de moderne cube
  • De Classic –zoals de naam al zegt is dit de klassieker onder de kozijnen. Het is al ruim een halve eeuw het meest toegepaste systeem. Een prima alternatief voor de moderne toepassingen
  • De City – is met zijn historische uitstraling het meest traditioneel van de vier. Met een maximaal verspringend glasvlak heb je een zeer eigentijdse look

Kiezen tussen de verbindingen

De hoeken van de kozijnen worden aan elkaar gesmolten. Dit kan op twee verschillende manieren. De verstek verbinding laat diagonaal (45°) de kanten op elkaar aansluiten. Deze verbinding is tevens de meest gekozen en heeft zich al decennialang bewezen. De vintage verbinding daarentegen, geeft de kozijnen een houten uitstraling en zorgt voor het traditionele effect.

Kleur geven aan het geheel

Je zou het niet verwachten, maar je kunt dit alles ook nog voorzien van een kleurtje. Zat je aan een specifieke kleur te denken? Geen probleem! Er zijn ’ meer dan 300 kleuren beschikbaar. Naast de kleur kun je ook de structuur bepalen. De meest gebruikte is de nerfstructuur welke je kunststof kozijnen laat lijken op houten kozijnen. Mocht je dit niet mooi vinden, dan heb je ook de keuze uit een matte of gladde optie.

Handige toepassingen voor jouw kozijn

Toe aan nog wat extra functies in het raam? Dan heb je nog de mogelijkheid om deze toepassingen de laten installeren:

  • Horren – voor dat extra beetje frisse lucht en toch de insecten weet te weren
  • Zonwering – voor het weren van warme (of koude) temperaturen en het verduisteren van de complete ruimte
  • Hang- en sluitwerk – welke de veiligheid waarborgen
  • Raamdecoratie – biedt meer sfeer, privacy of controle over het daglicht
  • Movair beluchting – voor meer ventilatie in de gehele woning

Schuifpui mogelijkheden

Een andere optie voor meer licht in huis is de schuifpui. Bijkomend voordeel is dat je zo ook meteen een ruimtelijk effect creëert. Hierdoor kun je bijvoorbeeld de tuin optimaal in huis halen zonder warmte- en zichtverlies.

Schuifpuien zijn er in twee typen. Zo heb je de traditionele hefschuifpui en de schuifkieppui. Die eerste schuif je van links naar rechts, wat naast frisse lucht ook een doorgang oplevert. De schuifkieppui daarentegen kantelt alleen naar voor of naar achteren voor de extra lucht.

Alle voorheen genoemde typen, afwerkingen, kleuren en toepassingen op de kozijnen kunnen tevens worden gebruikt op de kunststof schuifpuien.

 

Ook iets voor jouw woning?

Zoals hierboven te lezen zijn er gigantisch veel mogelijkheden om je ramen en schuifpui te personaliseren. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning? Neem dan eens vrijblijvend contact op met een kozijnenspecialist. Zo weet je direct wat jij wilt weten.

Comments closed